Individueel coachtraject

Wat is bij  Licht-op-talent een individueel traject?

Het individuele coachingstraject is er voor volwassenen en voor jongeren. Het is gericht op het waarderen van talenten. Een talent is alles waar je blij van wordt. Ieder mens is uniek en heeft eigen kwaliteiten. Elk traject begint meteen aansluitend aan het intakegesprek met een ‘talentinterview’. Dat is een gesprek waarin het gaat over wat jou blij maakt, waar je goed in bent, wat energie geeft.

Waarom een talentcoach dit zo doet?
De achterliggende gedachte komt uit het ‘Waarderend onderzoeken’: we beginnen bij wat wél werkt en wat al wel goed gaat.  Dit geeft al een heleboel informatie over waar de oplossing voor jou gevonden gaat worden. Bovendien krijg je er meteen al een heleboel zelfvertrouwen van. Dit is eerder al bewezen vanuit de ‘Positieve psychologie’, maar elk individueel traject laat het opnieuw zien!

De tweede stap

Kijk naar wat je wil bereiken, hiervoor gebruik ik een passende werkvorm. Deze werkwijze zorgt voor positieve emoties. Die op hun beurt meteen weer zorgen dat je breder en verder vooruit durft te kijken, waardoor er meer mogelijk blijkt. Dit zorgt op de korte termijn meteen voor meer zelfvertrouwen en daarnaast op de langere termijn voor een grotere weerbaarheid, waardoor je beter kunt omgaan met lastige situaties.

Tijdsduur

Het traject duurt ongeveer vijf maanden en bevat zes of zeven afspraken. In

die periode

zul je merken dat je doelen al werkelijkheid worden. De laatste bijeenkomst kijken we naar de gemaakte groei en wat er goed heeft gewerkt, zo neem je een rijk gevulde rugzak mee de toe

komst in.
Wanneer iemand na afronding van het traject weggaat en ik diegene uitzwaai, valt het me altijd weer op dat het lijkt alsof iemand vleugels heeft gekregen.