Praktijkadres:
Centrum Licht op Talent
Industriekade 1 Hillegom
Postadres:
Licht op Talent
Brouwerlaan 14 2182 KG Hillegom
Rust in je gezin met familieopstellingen

Rust in je gezin met familieopstellingen (workshop ouders)

Hoe kan dat?
Alles is met alles verbonden. Alles en iedereen is onderdeel van een systeem. Een familie of een gezin is ook een systeem. Dit familiesysteem waarbij je hoort en de familiegeschiedenis heeft invloed op wie je bent en wat je doet. Hoe je naar jezelf kijkt.

Binnen zo’n systeem doet alles er toe en wil er bij horen. Elk systeem streeft naar balans. Is er in het verleden iets gebeurd wat is weggestopt of verzwegen dan ontstaan daarna onbewuste patronen van onbalans. Die doorgegeven worden als er niets gebeurt.

Nieuwe generaties kunnen niet anders dan onbewust, uit liefde voor het systeem, met hun gedrag die onbalans zichtbaar maken. Kinderen leggen als het ware met hun gedrag het onzichtbare bloot. Dit is een onbewust proces. Zij kúnnen niet anders.

Een andere manier van kijken en een prachtige kans om dat wat gezien wil worden gewoon aan te kijken en een plek te geven. Welkom gebeurtenis, je hoort er gewoon bij.
Wat er dan gebeurt?
Dan ontstaat er rust.

Rust in het gezin, rust bij jou. Rust bij jouw kind. Die hoeft niet langer de verantwoordelijkheid te dragen de boodschapper te zijn, maar kan door met zijn eigen ontwikkeling en groei.

Precies wat jij wil als ouder.
Maar hoe dan?

Met familieopstellingen laat je snel en zonder woorden zien wat de onbewuste oorzaak is van gedrag. Verborgen verbanden binnen het grote geheel worden zichtbaar. Door deze duidelijkheid is verandering mogelijk en herstelt de balans.

Wat doen we tijdens de workshop?

Deze workshop avond is misschien jouw eerste kennismaking met Familieopstellingen. Maar ook als je er al eerder mee kennis hebt gemaakt is het een waardevolle avond.

 

We leggen uit. We laten je zelf het systeem ervaren en er is ruimte voor één familieopstelling.

 

Bij de familieopstelling kunnen we één van jullie gezinnen opstellen met behulp van de andere aanwezigen. Wij begeleiden bij deze opstelling. Ook het meedoen als ‘representant’ in een opstelling is voor iedereen helpend. De ervaring leert dat je nooit voor niets op een plek staat. Dit komt door ‘het wetende veld’, waar we allemaal onderdeel van zijn.

Wie begeleiden deze workshop?

Tijdens de Blij met mij training komt systemisch kijken al kort aan de orde. We merkten bij ouders steeds meer belangstelling voor deze manier van kijken en de vraag naar een avond over en met familieopstellingen. Wij vinden het zelf heel mooi dat we nu deze workshop kunnen aanbieden.

Mireille Duzink

Mireille Duzink, van Praktijk iedereen gezien in Heiloo, is opgeleid in systemisch werk bij Ingrid Dykstra Academy en heeft verschillende specialisaties gedaan op het gebied van kind en gezin en opstellingen met kinderen en jongeren. Zij heeft daarnaast grote kennis op gebied van traumareactie en rouwverwerking

Annette Damman van Licht-op-talent (Hillegom) is opgeleid in systemisch werk bij Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema in Amsterdam.

Annette Damman

Praktische info workshop:

Datum: 30 oktober

Tijd:  19.15 uur – 22.00 uur

19.00 uur inloop

Deelname workshop  €45,00

Deelname partner €20,00

Wil jij jouw vraag inbrengen in een opstelling? Dit dan graag specifiek aangeven, dan nemen we voor die tijd contact met je op.