Praktijkadres:
Centrum Licht op Talent
Industriekade 1 Hillegom
Postadres:
Licht op Talent
Brouwerlaan 14 2182 KG Hillegom
Banner Annette

Hoe help ik mijn kind zijn talent te herkennen?

Talentgesprek

Als ouder vraag je je misschien regelmatig af: “Hoe help ik mijn kind zijn talenten te herkennen?” je wilt natuurlijk niets liever dat je kind vol zelfvertrouwen is en durft te leren. Een talentgesprek is een mooie manier om meer bewust te worden van eigen kunnen.


Bijna elk traject in mijn praktijk begint daarom met een talentgesprek van een uur.  Een gesprek waarin we ontdekken wat al vanzelf gaat, wat moeiteloos gaat, wat flow geeft en waar plezier zit.

Ook kijken we in dit gesprek welke kwaliteiten we al kunnen benoemen. Hiervoor gebruiken we verschillende kaartjes, waarop die te herkennen zijn.

 

 

Talent is bagage
die je altijd bij je hebt

Van dit gesprek maak ik talentkaarten die je kind al tijdens de training tot steun zijn, want het is bagage dat het kind al bij zich heeft en zomaar kan gebruiken. Voor kinderen is het bevrijdend dit te ontdekken, want de meeste kinderen zijn zich hier niet eens bewust van.

Kwaliteiten kun je pas gebruiken als je weet dat je ze hebt. Heel belangrijk dus om je kinderen te laten ervaren wat ze zomaar, aan talenten, al ter beschikking hebben. Wat ze al kunnen. Of al bijna kunnen. Kinderen zijn zich hier zelden van bewust. Mijn ervaring is dat kinderen hier enorm van groeien. De talentkaarten krijgt je kind natuurlijk mee naar huis.