Praktijkadres:
Centrum Licht op Talent
Industriekade 1 Hillegom
Postadres:
Licht op Talent
Brouwerlaan 14 2182 KG Hillegom
Talentgesprek op bestelling
Annette Damman

Annette Damman

Talentcoach
Coach (hoog)begaafdheid

talentgesprek geeft zelfvertrouwen, bekrachtigt jouw sterke punten.

Geen idee

Ik sta voor een witte deur. Ik druk op de bel. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik ben besteld door een moeder. Haar zoon doet dit jaar eindexamen, maar heeft nog geen idee voor een vervolgstudie. De moeder is naar haar werk. Zal haar zoon thuis is en de deur openen? Dan gaat inderdaad de deur open en een leuke jongen doet de deur open, hij oogt bescheiden en rustig. Zorgzaam vraagt hij of ik iets wil drinken.

Waar ben ik goed in?

Ik leg hem uit wat een talentgesprek inhoudt. We zullen het hebben over waar hij blij van wordt en leuk vindt om te doen. En kijken naar zijn talenten; het lijkt hem wel iets. Hij zegt dat hij nog niet zo goed weet waar hij goed in is. Met de thee op tafel gaan we zitten. Ik vraag van welke dingen hij zomaar de tijd vergeet, of waar hij altijd naar uitkijkt.

 Stralende ogen

Eerst langzaam, dan steeds sneller vertelt hij over wielrennen, over schaken, over vrienden. Ik schrijf en teken alles op. Langzaam groeit het blad vol met zijn verhaal. Inmiddels stralen zijn ogen. Hij is zichtbaar onder de indruk van zijn eigen verhaal. Van wat er zomaar komt. Samen kijken we er naar en ontdekken zo de samenhang. De kracht. Zijn kwaliteiten, die in het hele verhaal als vanzelf naar voren komen.

Missie geslaagd

Wanneer ik de talentkaartjes op tafel leg gaat hij weloverwogen aan de slag, Hij bestudeert ze grondig en kiest. Ik wacht af en zie de stapel met talenten groeien, de talenten verzamel ik weer op een blad. Stil, maar trots, met glimmende ogen kijkt hij er naar. Ik zie hem minstens tien centimeter groeien. Als we afscheid nemen valt me vooral zijn joviale én ferme handdruk op, de kracht en nieuwe energie die daaruit spreekt.  Het zaadje is geplant. Zijn moeder kan tevreden zijn, haar missie is geslaagd. 

Lijkt dit jou ook iets?

Lijkt het je ook wat: eindelijk weten waar je kracht ligt en wat je daar dan mee kunt? Welke baan of studie bij jou past? Dan is een talentgesprek misschien ook iets voor jou. In het eerste gesprek ontdek je wat jouw talenten zijn en in het tweede gesprek wat de omgeving is waar jouw talenten van gaan floreren.

Share:

More Posts

Gevalletje leerkuil

Tien jaar geleden startte ik met een Master studie, tijd voor hobby’s op een laag pitje…. Zo ging mijn naaimachine voor ‘oud vuil in de

Al 5 jaar actief in Hillegom

‘Licht-op-Talent’ kenniscentrum voor begaafdheid Toen ik, specialist in begaafdheid, vijf jaar geleden Licht-op-Talent oprichtte, bedacht ik niet nu al zo’n heerlijke praktijk te hebben. ‘Ik

Reactie